Seria de ”Mese rotunde Green Business Index” organizata de Asociatia Green Revolution cu sprijinul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei continua in judetele Buzau si Galati.

Intalnirile au avut loc in datele de 26 si 27 mai 2015 in cadrul Camerelor de Comert si Industrie din Buzau, respectiv Galati, fiind prezentate beneficiile evaluarii gratuite a performantelor de mediu, precum si modul in care poate fi gestionat eficient impactul de mediu.

In cadrul celor doua mese rotunde, participantii au aflat avantajele participarii la proiectul Green Business Index de la presedintele Asociatiei Green Revolution, Raluca Fiser si de la Ninel Lazar, project manager Green Business Index, care a exemplificat functionalitatile tehnice ale proiectului.

La cele doua intalniri au luat parte reprezentantii celor mai importante firme din judet, dintre care amintim: Voestalpine VAE Apcarom S.A., Romcarbon SA, GreenTech SA, Navlomar SA S.C. Lucsor Impex S.R.L, S.C. Raficon Trade S.R.L., S.C. Romoil 2003 S.R.L., S.C. Fermit S.A., S.C. Boromir S.A., S.C. Snick Ambalaje si Consumabile S.R.L., SC Tehno Bionic SRL., S.C. Reev River S.R.L..

De asemenea, printre cei aflati in sala s-au numarat si firme care au participat in anii anteriori la GBI, asa cum sunt Living Jumbo Industry si GreenTech S.A. doua dintre firmele castigatoare.

Reprezentantii acestor firme au subliniat utilitatea proiectului de-a lungul celor 4 editii anterioare si au aratat ca, in plus fata de recunoasterea oficiala a performantelor bune in domeniu, participarea la GBI le-a oferit prilejul de a identifica noi oportunitati pentru cresterea performantelor si o gestiune mai buna a riscurilor de mediu.

In cadrul intalnirilor au fost detaliate cele 4 instrumente pe care GBI le pune la dispozitia companiilor inscrise:

Evaluarea performantelor de mediu se realizeaza prin intermediul unui instrument de diagnostic si raportare online alcatuit din 7 chestionare: dezvoltare sustenabila, utilizarea resurselor, impact asupra mediului, managementul deseurilor, cladiri verzi, achizitii verzi si transport sustenabil.
Calculatorul de emisii de gaze cu efect de sera (denumit si calculatorul amprentei de carbon) estimeaza emisiile totale de gaze cu efect de sera pentru diferite categoriile de emisii
Ghidul pentru evaluarea si raportarea performantelor de mediu ofera indrumari practice companiilor care vor sa isi evalueze gradul de sustenabilitate, fiind construit ca un instrument ajutator pentru platforma online de evaluare a sustenabilitatii companiilor
Tutoriale video, ghiduri practice, pas cu pas, pentru utilizarea instrumentelor in cadrul platformei online.

Reprezentantii companiilor participante s-au aratat foarte interesati de proiectul GBI, intalnirile luand forma unui permanent dialog intre vorbitori si invitati.

GBI 2015 este un proiect initiat de Asociatia Green Reevolution, dezvoltat in parteneriat cu The Royal Norwegian Society for Development si finantat de guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, in cadrul domeniului de finantare “Inovare in Industria Verde Romania”.