Asociatia Green Revolution anunta prelungirea perioadei de inscrieri in Green Business Index (GBI), singurul instrument gratuit de evaluare a responsabilitatii de mediu in companiile din Romania, pana pe 22 aprilie 2016.
La solicitarea tot mai multor companii, inscrierea si completarea chestionarelor GBI se prelungesc pana la 22 aprilie 2016. Companiie se pot inscrie gratuit pe website-ul oficial al proiectului, www.gbindex.ro si pot completa chestionarele pentru evaluarea performantelor de mediu, in functie de sectorul de activitate caruia ii apartin (servicii/comert, industrie/productie,  constructii si transport/logistica).

GBI este singurul instrument GRATUIT de evaluare a performantei de mediu conform ISO 14031, un mecanism de monitorizare a initiativelor verzi din sectorul de afaceri romanesc si un mijloc de asistenta si formare pentru imbunatatirea performantei de mediu.

In plus, companiile participante la GBI au acces gratuit la calculatorul de emisii de gaze cu efect de sera, precum si la seminarii online gratuite pe teme de mediu si sustenabilitate in afaceri.
“Ne-am decis sa prelungim perioada de inscriere si completare a chestionarelor, in urma cererilor venite din partea companiilor. Acest lucru nu poate decat sa ne bucure pentru ca demonstreaza preocuparea companiilor pentru dezvoltarea sustenabila si protectia mediului si ca acestia au inteles ca preocuparile pentru protectia mediului sunt singura cale pentru a construi afaceri profitabile. Barometrul GBI va oferi suport si anul acesta companiilor care doresc sa isi monitorizeze initiativele si eforturile depuse in domeniul protectiei mediului”, a declarat Raluca Fiser, presedinte Green Revolution.

GBI este singurul instrument gratuit de evaluare a performantei de mediu conform ISO 14031, un mecanism de monitorizare a initiativelor verzi din sectorul de afaceri romanesc si un mijloc de asistenta si formare pentru imbunatatirea performantei de mediu.

GBI 2016 ofera companiilor din Romania, prin platforma online www.gbindex.ro, 5 instrumente pentru evaluarea si raportarea performantelor de mediu:

 • Evaluarea performantelor de mediu, principalul serviciu oferit de GBI se realizeaza prin intermediul unui instrument de diagnostic si raportare online alcatuit din 7 chestionare: dezvoltare sustenabila, utilizarea resurselor, impact asupra mediului, managementul deseurilor, cladiri verzi, achizitii verzi si transport sustenabil.
 • Calculatorul de emisii de gaze cu efect de sera (denumit si calculatorul amprentei de carbon) estimeaza emisiile totale de gaze cu efect de sera pentru categoriile de emisii 1 (emisiile directe ale companiei sau organizatiei), 2 (emisiile indirecte din achizitia si utilizarea energiei electrice si termice) si 3 (emisiile indirecte din activitati care nu sunt in controlul direct al companiei).
 • Ghidul pentru evaluarea si raportarea performantelor de mediu ofera indrumari practice companiilor care vor sa isi evalueze gradul de sustenabilitate, fiind construit ca un instrument ajutator pentru platforma online de evaluare a sustenabilitatii companiilor, Green Business Index.
 • Tutorialele video, ghiduri practice, pas cu pas, pentru utilizarea instrumentelor in cadrul platformei online Green Business Index.
 • Cursurile si seminariile online rezervate companiilor inscrise in GBI

Companiile care se vor inscrie in GBI 2016 vor putea beneficia de:

 • Evaluarea gratuita si generarea unui raport specific, cu referire la performantele de mediu
 • Accesul la expertiza pentru:
  • cresterea gradului de conformare la noile cerinte legislative de mediu
  • imbunatatirea performantei de mediu
 • Imbunatatirea imaginii companiei prin:
  • consolidarea brandului
  • fidelizarea clientilor
  • recunoasterea publica a eforturilor depuse de companii pentru protectia mediului
  • cointeresarea colaboratorilor si angajatilor

Datele furnizate de catre companii in urma inscrierii in Green Business Index vor fi analizate de catre o echipa de experti independenti de mediu dupa incheierea perioadei de inscrieri. In urma interpretarii datelor de catre echipa de experti va rezulta clasamentul companiilor responsabile fata de mediu din Romania.

Rezultatele vor fi anuntate in luna mai, in cadrul Galei Green Business Index 2016, cand vor fi premiate cele mai “verzi” companii din Romania.

GBI 2016 este un proiect initiat de Asociatia Green Reevolution, dezvoltat in parteneriat cu The Royal Norwegian Society for Development si finantat de guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, in cadrul domeniului de finantare “Inovare in Industria Verde Romania”.