Cea de-a sasea editie a Green Business Index s-a lansat pe 18 ianuarie, iar in perioada 18 ianuarie – 31 martie 2016, companiile se pot inregistra gratuit pe website-ul oficial al proiectului, www.gbindex.ro si pot completa setul de sapte chestionare, in functie de sectorul de activitate caruia ii apartin (servicii/comert, industrie/productie si constructii, transporturi/logistica).

Ca si anul trecut, Asociatia Green Revolution, cu sprijinul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, sustine o serie de Mese rotunde Green Business Index in judetele din Sud-estul Romaniei: Arges, Constanta, Giurgiu, Buzau, Ialomita, Prahova.

Pe 26 ianuarie, 3 si 4 februarie, in cadrul Camerelor de Comert si Industrie din Pitesti, Constanta, respectiv Giurgiu au avut loc intalnirile cu firmele interesate de modul in care poate fi gestionat eficient impactul activitatilor companiilor asupra mediului inconjurator, fiind prezentate beneficiile evaluarii gratuite a performantelor de mediu.

In cadrul celor trei mese rotunde, invitatii au aflat avantajele participarii la proiectul Green Business Index, prilej cu care s-a punctat specificul proiectului, precum si instrumentele pe care GBI le pune la dispozitia celor interesati, in mod gratuit.

La aceste seminarii au luat parte reprezentantii celor mai importante firme din cele trei judete, reprezentanti ai firmelor care au castigat premii in 2015, dar si ai autoritatilor locale, totul desfasurandu-se pe baza unei discutii libere despre modul in dintre care gestionarea problemelor de mediu la nivelul unei companii poate sa o ajute sa se dezvolte, sa identifice noi oportunitati pentru cresterea performantelor si o gestiune mai buna a riscurilor de mediu.

In cadrul intalnirilor au fost detaliate cele 5 instrumente pe care GBI le pune la dispozitia companiilor inscrise:

• Evaluarea performantelor de mediu se realizeaza prin intermediul unui instrument de diagnostic si raportare online alcatuit din 7 chestionare: dezvoltare sustenabila, utilizarea resurselor, impact asupra mediului, managementul deseurilor, cladiri verzi, achizitii verzi si transport sustenabil.

• Calculatorul de emisii de gaze cu efect de sera (denumit si calculatorul amprentei de carbon) estimeaza emisiile totale de gaze cu efect de sera pentru diferite categoriile de emisii

• Ghidul pentru evaluarea si raportarea performantelor de mediu ofera indrumari practice companiilor care vor sa isi evalueze gradul de sustenabilitate, fiind construit ca un instrument ajutator pentru platforma online de evaluare a sustenabilitatii companiilor

• Tutoriale video, ghiduri practice, pas cu pas, pentru utilizarea instrumentelor in cadrul platformei online

  • Cursuri si seminarii online, rezervate companiilor inscrise in GBI

Urmatoarele mese rotunde se vor organiza in judetele Prahova – Ploiesti, in data de 23 februarie, Ialomita – Slobozia, pe 24 februarie si Bucuresti, 25 februarie. Participarea este libera pentru orice companie.

GBI 2016 este un proiect initiat de Asociatia Green Reevolution, dezvoltat in parteneriat cu The Royal Norwegian Society for Development Norges Vel, si finantat de guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, in cadrul domeniului de finantare “Inovare in Industria Verde Romania”.